Želiniai apelsinukai :)





Rudeniniam niūrumui sakome ne! Todėl spalvų įneškim su šiais smaližių apelsinais. Juos gali pasidaryti kasdienai ar artėjančiai šventei. Labai tiks gimtadieniui ;) Svečiai greitai išsirinks labiausiai patinkančią spalvą ir smaguriaus kąsniukais. Pripažinkime, užkandžiai dar niekad neatrodė tokie linksmi. Kaip pasidaryti apelsininią želė?
Nuplauk 8 ar 9 apelsinus (apelsinų skaičius priklauso nuo to, kiek apelsinukų su želė nori daryti). Perpjauk apelsinus pusiau ir išskobk minkštimą apelsininėms salotoms arba tiesiog išspauskite sultis su sulčiaspaude.
Taigi, apelsinų puodukai yra paruošti per keletą minučių! O taip pat tu turi šviežių sulčių namie. Gali naudoti mažiau spalvų, o jei nori pagaminti apelsinų želė vaivorykštę tau prireiks 6 spalvų. Naudok citrinos, apelsinų, braškių, kivių, mėlynių ir vynuogių želė.  Jei turi keksiukų kepimo formą, tada tau bus paprasčiau šaldyti želę, jei neturi, dėk į lėkštę, tačiau itin saugok, kad neišsilietų. Dėk į šaldytuvą paruoštus apelsinus ir lauk, kol sukietės. Gali pakakti 4 valandų, arba gali palikti tiesiog nakčiai.

Sukietėjus žėlei, supjaustykite apelsinų puses į 3-4 dalis. Priklauso nuo to, koks apelsino dydis ir kokių spalvotų skiltelių pločio norėsi. Pjaustymui paieškok aštraus peilio.

Jei norėsi paruošti dvispalves skilteles, gausi sušaldyti vienos spalvos želę ir vėliau užpilt kitą spalvą. Paprasta.

Linkiu linksmo gimtadienio, ar smagaus pobuvio su draugėmis :) Štai toks trumpas popietės straipsnelis. Linkiu geros ateinančios popietės! Sėkmės ;)

Goda

4 Komentarai