Kalėdinių sausainių receptas

 Sveikos! Blogo ask.fm radau klausimą/prašymą įkelti sausainių receptą. Jau senokai buvau įkėlusį pranešimą su receptu, tad dabar yra puikus laikas nušauti du zuikius vienu šūviu ! Nieko nelaukus pristatau jums receptą:
Kalėdiniai sausainiai

Reikės:


Aš nebūčiau aš, jeigu ko nors nepamirščiau nufotografuoti. Šį kartą nėra cukraus. :D
* 100g sviesto,
* 50 g cukraus (rudojo arba baltojo),
* 150g medaus,
* 1 kiaušinio,
* 400g miltų,
* 1 žiubsnelio druskos,
* 1 šaukštelio kepimo miltelių,
* 1 šaukštelio malto imbiero (aš neturėjau, tai nedėjau),
* 1 šaukštelio cinamono,
* 1 šaukštelio kakavos.

Gaminimas:





1. Sviestą gerai išsukame su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Kuo mažiau gumulėlių - tuo geriau.



2. Į mišinį sudedame prieskonius, kakavą, kepimo miltelius ir miltus. Tuomet išmaišome kiek išeina ir minkome tešlą (ant stalo pasibarstome miltų, kad tešla neliptų).










3. Ant stalo pabarstome dar truputį miltų ir kočiojame maždaug 0,5 cm storio tešlą.








4. Imame formeles ir jų pagalba išspaudžiame sausainiukus tešloje. Jeigu formelių neturite, galite sausainiukus išspausti su stikline ar tiesiog išpjaustyti peiliu.



5. Imame skardą, ją pabarstome miltais ar įklojame sviestinį kepimo popierių ir ten sudedame sausainiukus.
Skardą kišame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 15 minučių.
Kol sausainiukai keps, pasidarykime glaistą, jiems papuošti.

Glaistui reikės:

* 1 kiaušinio baltymo,
* cukraus pudros,
*  truputis citrinos sulčių.

Gaminimas:

Kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą išplakame iki standžių putų. Supilame citrinos sultis ir dar kartą išplakame. Jeigu norite, padalykite glaistą į kelis dubenėlius ir nudažykite jį skirtingų spalvų maistiniais dažais.


6. Iškepusius sausainiukus aptepame glaistu ir papuošiame pabarstukais, šokolado drožlėmis, aguonomis ar kitais pagardais.

Štai ir viskas!
Skanaus! :)
Karolina*

3 komentarai:

Monika Jot rašė...

reikės pabandyti :)

Rugilė Ehh rašė...

Gražu gal ir ant kalėdų reikės pasidaryti :)

^^ Eve Lyn ^^ rašė...

Laabai skaniai atrodo. Džiugu, kad parašei šį straipsnį, nes pati jau būčiau ieškojusi kažko panašaus į tai. Ačiū :D