ŽINUTĖ: Sveika atvykusi į TEENAGEDREAMS.LT portalą, kuriame rasi: patarimų, kaip tvarkytis su savo jausmais ir plaukais, knygų ir filmų apžvalgų bei rekomendacijų, naujos muzikos savo grojaraščiui, receptų ir diy įrašų, plepaliukų apie vaikinus, drauges, santykius su tėvais, linksmų testų, sužinosi naujienas apie žvaigždes ir pasaulį, galėsi prisidėti prie portalo tobulinimo ir smagiai praleisti laisvalaikį! Tad nieko nelauk, mes turime visko labai labai daug - panaršyk mūsų portalą ir atrask tai, ko ilgai ieškojai - nuostabią bendraamžių merginų kompaniją!

Konkurso „Receptai“ nugalėtoja


Sveikos, merginos ;). Turbūt perskaičios skelbimo pavadinimą Jūs nustebote. Visiškai nekaltinu Jūsų. Šio konkurso prizas simbolinis, tad kažko daugiau ir nesitikėjau, bet prižadu, kad ateityje darysiu daugiau konkursų su geresniais prizais ;).
Na, kas neprisimena tai primenu, kad buvau surengusi mini konkursiuką per kurį Jūs turėjote man siųsti savo mėgstamiausius receptus ;). Visi receptai buvo keliami į TD facebook‘ą ir daugiausiai like surinkęs gardumynas turėjo laimėti. Prizas – tris pirmąsias vietas užėmusioms panelėms bus į jų el. paštą nusiųsta pdf formato knyga J. D. Salinger „Rugiuose prie bedugnės“, o pirmosios vietos nugalėtojos lauks interviu.
Ilgai negaišdama skelbiu nugalėtoją –
EGLINNA MEOW
Ji mums atsiuntė labai gardaus, vasarinio torto receptą:

Jogurtinis tortas su šokoladu ir šviežiomis uogomis.

Porcijos: 10 porcijų
Kalorijos: apie 290 kcal/ porc. (be sveisto ir su liesiu jogurtu)
Trukmė: apie 30-40 min. gaminti ir mažiausiai 3 val. laikyti šaldytuve, kad sustingtų
Ingredientai:
Pagrindui:
250 g paprastų mėgstamų sausainių (gali būti ir šokoladiniai),
apie 100 ml pieno arba apie 75 ml lydyto sviesto (aš visada naudoju pieną, kad būtų ne taip kaloringa),
šaukštelis migdolų aromato (nebūtinai).
Šokoladiniams putėsiams (rusvas sluoksnis):
100 g pieniško šokolado,
50 g juodojo šokolado (ne mažiau 70% kakavos),
100 ml pieno,
100 ml grietinėlės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
7 g želatinos (paprastai tai vienas lapelis su puse arba pusantro šaukštelio).
Jogurtinei želei (baltas sluoksnis):
500 g lieso natūralaus jogurto,
6 šaukštai cukraus pudros,
apie 100 g sezoninių uogų ar vaisių (šiuo atveju aš naudojau avietes, šilauoges, serbentus ir žemuoges),
4 šaukštai cukraus,
15 g želatinos (paprastai tai 3 lapeliai arba 1 šaukštas).
Vaisiniam sluoksniui (ant viršaus):
apie 200 g šviežių uogų arba smulkiai supjaustytų vaisių,
10 g želatinos (paprastai tai 2 lapeliai arba 2 šaukšteliai).
Gaminimo būdas:
1. Paruoškite pyrago pagrindą.
Sausainius sumalkite ar sugrūskite, sumaišykite su pienu (ar sviestu) ir sumaišykite ar išminkykite rankomis, kol gausite vienalytę masę. Tada šią tešlą tolygiai išlyginkite ant apvalios išardomos skardos dugno (rinkitės maždaug 22-26 cm skersmens skardą). Tiek skardos dugną tiek šonus galite iškloti kepimo popieriumi, taip torto kraštus bus lengva atlipinti ir jie atrodys estetiškai.
2. Paruoškite šokoladinį sluoksnį.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Šokoladą ištirpinkite virš vandens vonelės ir sumaišykite su pienu ir grietinėle.
Atskirame inde, kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir įmaišykite į šokoladą. Dar pavirkite, nuolat maišydami, kol masė sutirštės.
Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkintą želatiną, dar kartą pamaišykite kol želatina ištirps ir atvėsinkite.
Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į atvėsusią šokolado masę.
Supilkite ant anksčiau paruošto pyrago pagrindo (iš sausainių) ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1.5-2 val., kol sluoksnis taps standus. Jei norite pagreitinti procesą, siūlau pyragą padėti į šaldiklį ir palaikyti apie 45 min. - 1 val.
3. Kol šaldytuve/šaldiklyje stingsta šokoladinis putėsių sluoksnis, paruoškite sekantį - jogurtinį sluoksnį.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Uogas ar smulkintus vaisius sudėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų, įpilkite stiklinę vandens ir maždaug 2-3 minutes apvirkite.
Sirupą nupilkite ir padėkite į šalį, iš jo reikės gaminti viršutinį sluoksnį.
Apvirtas uogas sumalkite, pertrinkite per sietelį (jei uogos buvo su kauliukais), sudėkite išbrinkintą želatiną ir dar šiek tiek pakaitinkite (jei reikia), kol želatina ištirps. Tada jas sumaišykite su jogurtu, suberkite cukraus pudrą ir išplakite. Taip paruoštą jogurtą supilkite ant sustingusio šokoladinio sluoksnio ir vėl padėkite į šaldytuvą maždaug 1 val. (šis sluoksnis sustings šiek tiek greičiau nei ankstesnis, nes jame yra daugiau želatinos).
4. Paskutinis - vaisinis sluoksnis.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Anksčiau pagamintą sirupą šiek tiek pašildykite, jame ištirpinkite išbrinkintą želatiną ir atvėsinkite.
5. Ant sustingusio jogurtinio sluoksnio suberkite uogas ar smulkintus vaisius ir ant jų supilkite uogų/vaisių sirupą. Vėl dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 1-2 val., kol visiškai sustings.
Skanaus!

Eglinna Meow, laukiu tavo žinutės į skype (simale2222) dėl interviu.

Ačiū visoms dalyvavusioms :]. Kadangi dalyvių buvo mažai visoms siunčiu pdf formato knygą!!!
Iki kitų susitikimų, Simona A.
DALINTIS:

4 komentarai:

^^ Eve Lyn ^^ rašė...

Nelabai panašu jog nuotrauka būtu daryta pačios, ar čia galima buvo imti iš interneto? Bet šiaip ar taip, sveikinu! :)

Simona :)* rašė...

Ačiū, Simona už prizą, gavau! :) Sveikinu laimėtoją! :)

Simona rašė...

Na taip... Galima :). Juk reikėjo siųsti mylimiausią arba mėgstamiausią receptą, tad viskas ggggeeeeeeeeerai :)

Simona rašė...

Simona Š., nėr už ką, tikėkimes jis tau patiks :)

MĖNESIO ATRAKCIJA

MĖNESIO ATRAKCIJA
Kiekvieną mėnesį čia pateiksime tau vis kitokią įdomybę, kurią privalai išbandyti! Šį kartą "Teenage Dreams" kviečia tave pasitikrinti, kiek procentų būtų galima įvertinti tavo pasitikėjimą savimi. Rezultatais būtinai pasidalink pokalbių laukelyje, esančiame žemiau!

Etiketės

Online

Tinklaraščio archyvas

Mūsų draugai

Google