Atsigaivinkim!

Karštą dieną kiekvienas atsigaiviname vis kitokiais būdais,vieni visą dieną mirksta vandenyje,kiti vis valgo ir valgo šaltutėlius ledus,o dar kiti tiesiog gerdami šaltus kokteilius.
Šį kartą pasiūlysime kelias idėjas,kurių dėka jūs galėsite pasidaryti ledų kokteilį,abrikosų šerbetą, ir braškinius plombyro ledus.
Taigi nieko nelaukiame ir pradedame!


1.Braškiniai  ledai.

 Šiems ledams jums prireiks : 
  •  1 stikl. trintų braškių.
  • 3 vnt kiaušinių,baltymų.
  • 0,5 vnt. citrinų sulčių.
  • 100 gr. cukraus.
  • 300 ml grietinėlės.
  • Vanilinis cukrus.
  • 80 gr. cukraus pudros.  
Gaminimo eiga : 
1. Į nedidelį dubenį supilti grietinėlę,suberti cukrų ir vanilinį cukrų.Viską išmaišyti ir pavirti 30 minučių ant mažos ugnies.
2. Gavusią masę atšaldyti ir suplakti iki standžių putų.
3. Kiaušinių baltymus su cukraus pudra ir citrinos sultimis išplakti iki standumo.
4.Sumaišyti plaktą grietinėlę su kiaušinių baltymais.
5.Indą,kuriame gaminote uždenkite maistine plėvele ir įdėkite 2 valandoms į šaldymo kamerą,po 2 valandų išimkite,išmaišykite ir vėl padėkite į šaldiklį dar 3 valandoms.



2.Ledų kokteilis. 

Šiam ledų kokteiliui jums prireiks : 
  • 2 vnt. bananų.
  • 2 saujų braškių.
  • 2 vnt. ledų.
  • 1 stiklinės meliono sulčių.
  • 2 stiklinių pieno.
Gaminimo eiga : 
  1. Nuplaukite braškes,nulupkite nuo bananų žievelę,paruoškite ledus,viską sudėkite į dubenį ir išplakite plaktuvu.
  2. Į susidariusią masę supilkite melionų sultis ir pieną,viską išplakite dar kartelį.
 

3. Abrikosų šerbetas.                                                           


Šiam abrikosų šerbetui jums prireiks : 
  • 400 gramų abrikosų.
  • 400 mililitrų vandens.
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.
  • 1 vieneto kiaušinio baltymo.
  • Citrinų rūgšties.
  • 3 valgomųjų šaukštų smulkintų pistacijų.


Gaminimo eiga : 
  1.  Išvirkite tirštą sirupą iš vanilinio cukraus,cukraus ir vandens. Į jį sudėkite abrikosus be kauliukų,ir pavirkite apie 10 minučių.  
  2. Nukėlus indą nuo viryklės viską sutrinkite iki vienalytės masės.
  3. Gautą masę atvėsinkite ir apie 40 minučių palaikykite šaldiklyje. Išėmus iš šaldiklio suplakite. Suplakus vėl dėkite į šaldiklį 40 minučių.
  4. Išėmus vėl suplakame ir paskutinįjį kartą paliekame 3 valandoms šaldiklyje.
  5. Šį abrikosų šerbetą siūlome patiekti su smulkintomis pistacijomis ir papuošti mėtų lapeliais. 
Informaciniai šaltiniai :  http://www.receptai.lt/
http://ragauk.one.lt/visi-receptai


4 komentarai:

* Gintarija * rašė...

Man patiko tai, ad pasirinkai aktualią temą, straipsnio dizainas ir išdėstymas. Sužinojau naujų receptų, nėra klaidų, ačiū. Iš kitos pusės, būtinai!!! dėk tarpus po taškų, kablelių, šauktukų ir pan., čia jau nerašyta rašymo kompiuteriu taisyjklė. Dar galėtų straipsnis būti ilgesnis. :)

Ingrida Kristopaviciute rašė...

Ačiū,dėl tų tarpelių visai užmiršau..;s Na nenorėjau išsiplėsti,bet kitą kartą pasistengsiu parašyti plačiau. ;)

Estera Meow rašė...

Labai patiko man straipsniukas! :) Galėjo tik daugiau tokių receptukų būti ir viskas būtų dar geriau. :) ačiū.

Ingrida Kristopaviciute rašė...

Vyyyyy ačiū! ;)