TD virtuvėlė: bananai.

Gabija Č.

Bananai - vienas iš kaloringiausių vaisių, todėl jei laikotės dietos, nepatartina jų valgyti daug ir dažnai. Šis vaisius auga daugiausia Afrikos, Azijos - tropinio ir subtropinio klimato šalyse. Daug bananų auginama Centrinės Amerikos kraštuose. 



Įdomūs faktai:
@ Nuskinti žali bananai greičiau prinoksta jei į dėžes būna sukraunami kartu su obuoliais ar pomidorais.
@ Jei nebūsi atidus, sakydamas žodį ''bananas'' gali pasakyti per daug ''ana''. Pvz: ''banananai''
@ Bananai yra uogos.
@ Bananų medžių lapai gali užaugti iki 247cm ilgio ir 60cm pločio.
@ Uodai labiau puola tuos žmones, kurie valgo bananus arba naudoja bananų kvapo kūno priežiūros priemones.


Receptai:
Bananinis kokosinis kokteilis. 

Reikės:
@ 4 bananų
@ 700ml pieno
@ 250ml kokosų pieno
@ mėgstantiems saldžiai šaukštas cukraus.

Gaminimas:
Gerai skardinėje išplakite kokosų pieną. Tada kokosų pieną ir kitus ingridientus dėkite į plaktuvą ir plakite kelias minutes. 


Pompos bananai.
Reikės:
@ 2vnt bananų
@ 2 a.š. sviesto
@ 50ml obuolių sulčių
@ 2 v.š. cukraus
@ pusės citrinos sulčių
@ vanilinių ledų

Gaminimas:
Bananus nulupkite, apšlakstykite citrinų sultimis ir apibarstykite cukrumi. Keptuvę ištepkite sviestu sudėkite bananus ir kepkite po minutę iš kiekvienos pusės. Ant bananų supilame obuolių sultis ir kepame po dvi minutes iš kiekvienos pusės. Sudėkite bananus į lėkštes,pagardinkite ledais. 





Afrikos sumuštiniai.
Reikės:
@ 2vnt. bananų
@ 8 riekių forminio batono
@ riešutų sviesto

Gaminimas:
Paskrudinkite batoną skrudintuvėje arba sausoje keptuvėje. Paskrudintą patoną aptekite riešutų sviestų ir ant viršaus išdėliokite supjaustytus griežinėliais bananus.



Bananiniai blyneliai.

Reikės:
@ miltų
@ 2vnt. kiaušinių
@ 1 stiklinės kefyro
@ 1 banano
@ 0,5 a.š. kepimo miltelių
@  žiupsnelio druskos ir cukraus

Gaminimas:
Įmuškite į dubenį kiaušinius, juos šiek tiek paplakite. Supilkite kefyrą, įberkite kepimo miltelius, įtarkuokite bananą, suberkite cukrų ir druską. Viską išmaišykite ir palaipsniui berkite miltus. Miltų berkite tiek, kad tešla nebūtų nei per skysta, ne per tiršta. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Patartina valgyti su mėgstama uogiene arba klevų sirupu.


Bananų desertas.
Reikės:
@ 5vnt bananų
@ 150ml jogurto
@ sausainių trupinių

Gaminimas:
Bananus supjaustykite griežinėliais, apipilkite jogurtu ir apibarstykite sausainių trupiniais.



Bananiniai sausainiai.
Reikės:
@ 3 bananų
@ 2 puodelių avižinių dribsnių
@ 1 puodelis razinų
@ 0.3 puodelio aliejaus

Gaminimas:
Bananus sutrinkite, tada pilkite visus kitus produktus ir gerai išmaišykite. Tešlą palaikykite 15 minučių tam, kad skoniai susimaišytų. Dėkite po šaukštą tešlos į formeles arba į skardą ir kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.


Keletas idėjų:






Komentaruose siūlykite maisto produktą kitam straipsniui.

Receptai iš: www.gaspadine.lt
                       www.neringa-blogas.lt
                       www.mamosreceptai.lt
                       www.beatosvirtuve.lt

5 PAKOMENTAVO

  1. Niam... Skani rubrika! Man patiko! Receptu nemazai, pasirinkimas didelis net ir isrankiausioms. Maciau gramatine klaidele vienoj vietoj, taciau viskas atrodo buvo puiku! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bananai! Laaabai patiko, gaminsiu. Ačiū už straipsnį ir kad atsižvelgei į mano pasiūlymą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai patiko!(y) o siaip kitam kartui sulau rasyt arba apie karamele, arba apie sokolada!

    AtsakytiPanaikinti
  4. sakau tiesa, kuri visu normal people galvose2013 m. liepos 16 d. 20:16

    1. labai negraziai atrodo tos @. geriau naudok paprastus rutuliukus;
    2. 2 faktas- nesamone.
    3. ikeli labai negrazias recepru foto, norisi ne gamint juos, o begt kuo toliau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. 1. Kita karta dėsiu įprastus rutuliukus. Šį kartą norėjau padaryti kitaip nei visi :)
    2. Antras faktas rastas internete. Pati esu keletą kartų taip ištarus ir išgirdus taip tariant kitus, todėl ir įkėliau.
    3. Galbūt recepto autorius nėra geras fotografas? Kita kartą paieškosiu geresnės kokybės nuotraukų.

    AtsakytiPanaikinti