10 virtuvės paslapčių

Kiekviena kulinarė, virėja, ar šiaip mėgstanti gaminti mergina, turi gaminimo paslapčių. Paklaustos, kaip joms pavyko taip skaniai pagaminti, dažniausiai jos atsako: ,,Įdėjau truputį meilės''. O paprašius recepto, jos nuslepia vieną kitą ingredientą, prieskonį,  todėl tu tokio pat skonio patiekalo neišgausi. Tačiau tai nėra blogai. Todėl keletą paslapčių išduosiu Jums.

Kad makaronai būtų puikūs...
Makaronų galima rasti beveik kiekvienoje virtuvėje. Tai labai universalus produktas. Tačiau neretai, verdant jie sulimpa, tampa koše. Tad kaip taisyklingai išvirti makaronus. Visada rinkis didesnį puodą ir negailėk vandens. 400g makaronų skirk apie 1l vandens. Kodėl tai svarbu? Todėl, kad kuo daugiau erdvės makaronams, tuo mažesnė tikimybė, kad jie sulips. Užvirus vandeniui, įberk šiek tiek druskos ir šlakelį aliejaus. Tuomet suberk makaronus. Juos virk apie 10min, nuolat pamaišydama.

Kaip suminkštinti sviestą?
Gamindamos neretai susiduriame su žodžiais ,,kambario temperatūros sviestas''. Tai reiškia, jog iš šaldytuvo išimtas produktas turės bent valandą stovėti ant spintelės, o tai užima daug laiko. Tačiau to galima išvengti, naudojant paprastesnį būdą. Į stiklinę arba stiklinį dubenėlį pripilk karšto vandens iš čiaupo. Vandenį palaikyk keletą sekundžių, kol indas sušils. Tuomet išpilk vandenį ir indu apgaubk reikiamą sviesto kiekį. Jis atšils vos per porą minučių!

Ką daryti, kad vaisiai nesusmegtų į apačią?
Dauguma susitaikė su tuo, kad uždėti ant tešlos viršaus, vaisiai vis vien susmegs. Tačiau to galima labai lengvai išvengti. Tereikia vaisius ar šokolado gabaliukus apvolioti miltuose. 

Kieta mėsa - ne bėda!
Nerastume Žemėje žmogaus, kuriam patiktų kieta, vos įkandama mėsa. Druska marinate - viena pagrindinių priežasčių, kodėl ji tampa kieta. Druską reiktų užberti tik prieš pat kepimą. Taip pat, jei mėsą troškinate, įberkite citrinos žievelės. Na, o faršas bus minkštas ir sultingas, jei įpilsite šiek tiek labai šalto vandens.

Ups, apdegė!
Nenusimink, jei netyčia susvilo pyragas. Taip nutinka net ir patiems geriausiems kulinarams! Jei apdegė pyrago šonai ar dugnas, atsargiai tas vietas patrink su tarka. Visi svilėsiai nubyrės, o kepinys atrodys puikiai.

Ką daryti, kad šaldytuve nebūtų nemalonaus kvapo?
Vienas iš šlykščiausių dalykų, kai palieki tešlą ar jogurtą šaldytuve, o jis sugeria visus nemalonius kvapus. Kam patiktų obuolių pyragas su silkutės kvapeliu? Tad kaip išvengti tokio kvapo? Tai visai paprasta. Palik šaldytuve pravirą kavos pakelį, su keliomis kavos granulėmis. Pakelį pakeisk kas 2 - 3 savaites, ir nemalonaus kvapo nebeliks!

Ragavimas = puikus patiekalas!
Net ir pats puikiausias receptas gali meluoti. Taip pat, ir visų skoniai skiriasi. Kas vienam sūru, kitam gali pasirodyti net gi saldu. Būtent dėl šios priežasties, visuomet gaminant reikia ragauti. Kad nenutiktų taip, jog tik patiekus pyragą pastebėsi, jog vietoj cukraus, pribėrei druskos.

Ką daryti, kad vaisiai nepajuoduotų?
Visi mėgsta vaisių salotas. Tačiau jei jas pasigaminsi, ir paliksi šaldytuve, vėliau kai kurie vaisiai pajuoduos. Skonis išlieka tas pats, tačiau išvaizda nebevilioja. Kad to išvengtum, pjaustant vaisius, juos apšlakstyk citrinos sultimis.

Per sauso biskvito išgelbėjimas.
Niekas nemėgsta, kai sausainiai ar biskvitas yra per sausi ir stringa gerklėje. Jei pastebėjai, kad tavo iškeptas biskvitas per sausas, apšlakstyk jį kava arba arbata. Taip pat gali daryti pertepimą su uogiene arba kremu. Taip biskvitas taps net gi skanesnis!

Valgome akimis.
Sakoma, kad visų pirma mylima akimis. Lygiai tas pats yra ir su valgymu. Jei patiektumėte vieną patiekalą gražiai, o kitą tiesiog bet kaip sudėtą į lėkštę, spėkite, kuris patiekalas ragaujančiam pasirodys skanesnis. Žinoma, kad pirmas! Todėl stenkis viską pjaustyti lygiai, rinkis paprastą vienspalvę lėkštę, neprikrauk daug maisto. Padažą naudok saikingai. Patiekalas neturėtų jame skęsti.

 Tokios merginos jau yra. Nesvarbu, ar kalbama apie vaikinų viliojimą, grožio procedūras ar gaminimą. Jos visada turės keletą paslapčių, kurių galbūt neišduos net geriausiai draugei.


11 Komentarai

  1. Saunuole, puikus straipsnis! visi sie patarimai anksciau ar veliau mums pravers, o ypac siuo metu man reikejo sio patarimo su vaisiu salotomis, aciu :)
    Bet tu vietoj netgi parasei net gi, be to, paskutine pastraipa kazkokia...na, nezinau, kazkodel ji nepatiko :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, merginos :) Akvile - paskutinė pastraipa visada ir visur yra pats blogiausias dalykas straipsnyje :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek žinau paslaptys neatskleidžiamos, jei taip, tai tu nemoki laikyti paslapčių.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įrašas visai geras, bet labai kliuvo žodžiai 'nei vienas', 'niekas nemėgsta', geriau vartok 'dauguma', 'beveik visi'.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gabriele - ne čia pataikei su savo komentaru :)
    Anonime - man taip žymiai gražiau skamba :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Čia, čia. Tik sakau, kad pavadinimas nelabai tinka.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Puikūs patarimai, puikus straipsnis. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pasinaudosiu šiuo: Ką daryti, kad vaisiai nesusmegtų į apačią?
    Ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti