TD virtuvėlė: Gardūs bei daug pinigų nereikalaujantys ''greitukai''

Žmonės dažniausiai nemėgsta suktis virtuvėje dėl to, jog po to laukia didžiulė krūva indų arba valgio gaminimo trukmė prilygsta kelionei į kosmosą. Kad ir kaip gaila, dėl pirmojo dalyko tau padėti negalėsiu, tačiau galiu pasiūlyti patiekalų bei užkandžių, kuriems nereikės skirti begalės laiko, o piniginei nereikės skirti griežtos dietos. Tad nieko nelaukdama perskaityk šį gardų straipsnį ir pasiruošk iš spintelių traukti katilus.


Avižinių dribsnių batonėliai

Ingredientai:
2 dideli bananai
1 puodelis avižinių dribsnių

Gaminimas:
Dubenyje šakutės pagalba sutrink abu bananus ir suberk avižinius dribsnius.  Jei nori, gali įdėti šiek tiek riešutų, šokolado gabalėlių ar džiovintų vaisių. Viską gerai išmaišyk ir rankų pagalba formuok sausainius. Sausainius kepk 350 laipsnių temperatūroje 15 minučių.


Šie sausainiai turbūt yra patys sveikiausi pasaulyje! O ką bekalbėti, jog šiems gardėsiams pagaminti reikia vos 2 produktų! Būtent dėl šios priežasties, šiais sausainiais gali mėgautis dažniau. O jei nesi bananų mėgėja, juos gali pakeisti į trintus persikus ar obuolius. Žodžiu, gali laisvai eksperimentuoti ir galbūt atrasi naują ir netikėtą skonį.


Vafliai su bananais

Ingredientai:
1 bananas
1/2 puodelio avižinių dribsnių
2 kiaušiniai
Vanilės ekstraktas


Gaminimas:
Supjaustyk bananą bei sutrink jį šakute, suberk avižinius dribsnius. Į dubenį įmušk vieną kiaušinį, kitą atskirk ir naudok tik baltymus. Jei nori, gali įpilti šiek tiek vanilės ektrakto. Tuomet paskirstyk tešlą vaflinėje ir kepk vaflius, kol paruduos. Iškeptus vaflius gali pagardinti medumi ar klevų sirupu bei papuošti banano griežinėliais.

Norint daugiau valfių, teks didinti produktų kiekį, mat tešla yra labai tiršta. Tačiau geriau mažiau, bet skaniau, tiesa?



Plaktų kiaušinių keksiukai

Ingredientai:
6 kiaušiniai
1 paprika
1 svogūnas
Saujelė špinatų
Druska
Pipirai

Gaminimas:
Išplak kiaušinius, suspjaustyk daržoves bei sudėk į dubenį. Ištepk keksiukų formeles aliejumi, supilk mišinį bei kepk 350 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Keksiukų išeiga yra tolygi kiaušinių kiekiui.

Akivaizdu, jog šis receptas yra sveikas, paprastas, bet labai gardus. Be to, šie keksiukai tinka pusryčiams ar priešpiečiams mokykloje. Mišinį gali pasidaryti iš vakaro bei kepti ryte.



Bandelės su cinamonu

Ingridientai:
Batonas
Sviestas
Cinamonas
Cukrus

Gaminimas:
Supjaustyk batoną riekelėmis, nupjauk kraštelius (plutą) bei iškočiok minkštimą. Tada užtepk sviestą, užberk cinamono ir cukraus. Visas riekeles susuk į ritinėlius bei kepk 375 laipsnių temperatūroje tol, kol paruduos. Turint daugiau laiko, gali ištirpinti šiek tiek sviesto bei sumaišyti su cukraus pūdra ir naudoti kaip glajų.

Šis receptas galbūt nėra vienas iš sveikiausių, bet juk kartais šitaip pasmaguriauti galima. Be to, gamindma suktinukus šiuo būdu, sutaupysi gerą dalį laiko. Šios bandelės ya tikras auksas nemėgstantiems ''gyventi'' virtuvėje.



Greitesnis pavlovos receptas


Kas sakė, jog iškepti morengui būtinai reikia poros valandų ir dar varginti savo rankas beplakant kiaušinių baltymus? Turbūt tavo antakiai pakils į viršų ir tu nebyliai aiktelėsi, kai perskaitysi, kaip gali pasigaminti morengą vos per keletą minučių.



Ingredientai:
1 kiaušinio baltymas
2 puodeliai cukraus pūdros
Grietinėlė flakonėlyje
Braškės, kiviai ar kiti vaisiai arba uogos

Gaminimas:
Į dubenį suberk cukraus pūdrą ir supilk kiaušinio baltymą. Viską trumpai ir atsargiai pamaišyk mediniu šaukštu (jokiu būdu neplak) ir minkyk tol kol masė bus panaši į plastiliną. Suformuok plokčią rutulį ir jį įkišk į mikrobangų krosnelę 80-90 sekundžių, nustatę didžiausią galingumą. Morengo pagrindui atvėsus, belieka užpukršti grietinėlę bei papuošti savo mėgiamiausiais vaisiais bei uogomis (labai tinka braškės ir kiviai).

Pavlova yra desertas tiek akims, tiek gomuriui. Desertas per dideliu kaloringumu nepasižymi, tačiau yra gana sotus. Tikro smaližiaus skonio receptoriai iš karto pamils ši pyragą ir tikrai neatsisakys antros, o gal ir net trečios porcijos.



Bananiniai ledai su braškėmis

Ingredientai:

2 bananai
2 puodeliai braškių ar kitų uogų

Gaminimas:
Supjaustyk bananus bei uogas ir sudėk į šaldymo kamerą. Kai visa tai bus užšalę,vaisius išimk, luktelk pusvalandį ir tada sudėk į smulkintuvą, Vaisius sutrink iki vientisos masės. Norint riebesnių ledų, gali įmaišyti šiek tiek plaktos grietinėlės.



Jei propaguoji sveiką gyvenimo būdą, šis receptas tau turėtų tikti bei patikti. Pats gaminimo procesas nėra ilgas, tačiau šaldymo laikas jį gerokai prailgina. Bet ko gi nepadarysi dėl natūralių bei beprotiškai gardžių ledų?


Pica keptuvėje

Ingredientai:
4 kiaušiniai, 
4 valgomieji šaukštai majonezo 
6-8 valgomieji šaukštai miltų  
sūris

mėgstamos daržovės
pomidorų padažas
mėsa


Gaminimas:
Išplak kiaušinius, sudėk majonezą, miltus ir viską dar kartą gerai išplak. Ištepk keptuvę aliejumi, supilk tešlą ir uždėjusi dangtį kepk. Po kiek laiko padą apversk ir trumpam nuimk keptuvę nuo ugnies, bei greitai uždėk padažą, mėsą, daržoves bei sūrį. Gražink keptuvę ant ugnies, uždėk dangtį ir palauk kol sūris išsilydys, o įsmeigus medinį pagaliuką jis neaplips tešla.

Ši pica ne visai primins orginaliąją, tačiau garantuoju, jog tau labai patiks ir norėsi pakartoti. Juolab, jog tai yra daug greitesnis naminės picos variantas.



Ryžiai su kiaušiniais

Ingredientai:
150 g. ryžių
500 ml vandens
1-2 kiaušiniai
2 skiltelės česnako
125. šaldytų žirnelių
1 valgomojo šaukšto sojos padažo
1 valgomojo šaukšto aliejaus
Keli svogūnų laiškai

Paruošimas:
Nepilnai išvirk ryžius ir baigusi nusunk karštą vandenį. Keptuvėje pakepink susmulkintus česnakus, svogūnų laiškus bei žirnelius. Ryžius suberk į keptuvę, įmušk kiaušinius, įpilk sojų padažo ir maišydama pakepink porą minučių.

Šis receptas yra lankstus ir nenuobodus - žirnelius galima pakeisti kitomis daržovėmis, kurios suteiks šiokios tokios variacijos. Todėl šis troškinys gali būti gaminamas gana dažnai. Ir kaip bebūtų keista, šiam troškiniui netrūksta mėsos. Garantuoju jog jį pamils tiek neatsisakantys mėsos, tiek propaguojantiems vegetarizmą.



Kaip ir minėjau ankščiau, šie užkandžai nesuvalgys viso tavo laiko bei pinigų, gretai pasisotinsi ir galbūt galėsi pakeisti savo draugės niurią miną, ją pavaišinusi kuriuo nors iš šių gardėsių. O gal debiutuosi kaip tikra virtuvės meistrė ir leisiesi tolimesniems eksperimentams? Ak, kiek daug gerų dalykų gali nutikti susijusių su virtuve! Susidomėjai? O galbūt ir tu pati žinai receptą, kuriuo būtų nuodėmė nepasidalinti?

EGLĖ

4 PAKOMENTAVO

  1. Man receptai labai patiko, šauniai parašei! Man rodos, ir pati juos esi išbandžiusi (?) Ir dar: ar avižinius sausainius reikia kepti skardoje, pateptoje aliejumi, ar kur?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yra keletas klaidų. Pvz: ne ,,pūdra'', o ,,pudra'' ir t.t. Jei neklystu, tai antra nuotrauka neatitinka recepto, taip? Iš nuotraukos akivaizdžiai matosi, kad vafliai miltiniai, o ne avižiniai. Taip pat keletas nuotraukų prastos kokybės. Bet nekreipiant dėmesio į šias klaideles, galiu pasakyti, kad tikrai šaunus straipsnis! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip skaniai atrodo. Manau tikrai kažką pasigaminsiu. Ačiū už puikų straipsnį! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Galiu pasakyt nusivyliau tavimi nes kaiptik dabar darau ta Pavlova torta/pyraga ar kaip jy bepavadintum ir viska lyg ir teisingai darau bet man gavosi kazkokia kose makalose tokia tesla ir neiskilo tai ka zinau ........

    AtsakytiPanaikinti