Receptai: obuolių pyragas su karštu šokoladu



Vis labiau vėstančiais vasaros vakarais taip ir norisi jaukiai susisukti į pledą, žiūrėti filmą ir... skanauti nuostabų pačios keptą pyragą. Skamba viliojančiai? Skaityk toliau ir rasi paprasto, lengvai pagaminamo, tačiau kartu ir labai skanaus obuolių pyrago su karštu šokoladu receptą.



Didelei skardai (≈40 x 35 cm) reikės:
- 8-10 obuolių (tiek, kad užtektų skardos dugnui padengti);
- dviejų stiklinių cukraus;
- dviejų stiklinių miltų;
- dešimties kiaušinių;
- cinamono (nebūtina) .

Darbo eiga:
1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus plakite elektriniu plaktuvu tol, kol gausis standžios putos - suplakti baltymai pyragą iškels, todėl neprireiks kepimo miltelių.
2. Į trynius įmaišykite cukrų (maišykite tol,  kol masė bus vientisa ir šiek tiek pabals) , paskui po truputį suberkite miltus. 
3. Baltymus įmaišykite į trynių masę.
4. Nulupkite ir supjaustykite obuolius, jais išklokite sviestu išteptą skardos dugną. Ant viršaus galite užbarstyti cinamono (pagal skonį).
5. Užpilkite tešlą ant obuolių ir kepkite 180° orkaitėje apie 40 minučių.
Laukdami, kol ką tik iškepęs pyragas, kuriuo jau spėjo pakvipti visi namai, šiek tiek pravės, pagardinimui pasigaminkime karštą šokoladą.

Reikės:
- 40 gramų sviesto;
- šešių šaukštelių kakavos;
- penkių šaukštelių cukraus (prireiks tik tada, jei kakava nesaldinta);
- šlakelio pieno.

Darbo eiga:
1. Ištirpdinkite sviestą, supilkite kakavą ir cukrų (jei reikia).
2. Įpilkite pieno tiek, kiek reikės pagal norimą šokolado skystumą, daug neprireiks. Palaukite, kol šokoladas užvirs ir nukelkite jį nuo ugnies.

Jeigu norite, prie pyrago su šokoladu galite pridėti ir ledų - juk vasara vis dar nesibaigė! Neabejoju, kad šiam pyragui, kad ir koks jis būtų paprastas, abejingų nebus - net nepastebėsi, kaip ant stalo jo nebeliks. Skanaus!

5 PAKOMENTAVO

  1. Dievinu obuolių pyragą!! Ir tikrai jį išbandysiu. O tave, Rusne, noriu pagirti dėl įvairovės. Td jau seniai nebuvo receptų. Ir šiaip, pastebėjau, kad renkiesi labai įvairias temas, kas pagirtina :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū! Stengsiuosi ir toliau save išbandyti, rašydama apie įvairius dalykus :)

      Panaikinti
  2. pagirti norėčiau ir aš, kol kas man tavo straipsniai atrodo labai išskirtiniai ir smagūs! ir šį receptą būtinai išbandysiu kokį nors rudens vakarą, kadangi dievinu bet ką, susijusį su obuoliais... o dar tie ledai, išvis pasaka. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Obuolių pyragas su karštu šokoladu...Kažkas naujo!

    AtsakytiPanaikinti