BLOGMAS #11: greičiausiai pagaminami skaniausi imbieriniai sausainiai!


Kalėdos... Tas nuostabus metas, kai namai puikuojasi gražia, išdidžia egle ir nuostabiais kvapais, o mamos sukasi virtuvėje gamindamos skaniausius metų patiekalus. Kodėl šiais metais kažko nepagaminus ir tau? Šiandien tau parodysime lengviausią pasaulyje imbierinių sausainių receptą!

Tau prireiks:

  • 75 g minkšto sviesto;
  • 50 g cukraus;
  • pusės arbatinio šaukštelio sodos bikarbonato;
  • 50 g sirupo;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 250 g miltų;
  • pusės arbatinio šaukštelio malto cinamono;
  • pusės arbatinio šaukštelio malto imbiero.
Gaminimas:
  1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dubenyje išsuk minkštą sviestą ir cukrų iki kreminės consistencijos.
  3. Suberk sodos bikarbonatą, sirupą ir kiaušinio trynius, supilk miltus, maltą cinamoną ir imbierą.
  4. Pradėk viską maišyti su mediniu šaukštu. Kai viskas "susidraugaus", paminkyk tešlą, padalink į dvi dalis ir padėk į šaldytuvą geram pusvalandžiui.
  5. Išėmus iš šaldytuvo, iškočiok tešlą (maždaug 0.7 cm storumo) ir išspausk sausainius. Nesvarbu, kokia forma - svarbiausia, kad visi būtų daugmaž tokio paties dydžio - taip išvengsi perdegusių ar ne iki galo iškepusių sausainių.
  6. Padenk skardą miltais, sudėk sausainius (nesugrūsk visų į vieną, jiems reikia vietos) ir kepk 10-12 minučių iki kol pasidengs auksine spalva ir šiek tiek iškils. 
Šiuos nuostabius sausainius gali papuošti išlydytu šokoladu, glaistu, maistiniais dažais, pabarstukais, blizgučiais... Laikomi sandarioje dėžutėje, išsilaikys savaitę.

Skanaus!





5 PAKOMENTAVO

  1. Kasmet kepu šiuos nuostabius sausainius!! Ne pagal šį receptą, bet esmė tapati. Neįsivaizduoju Kalėdų be imbierinių sausainių 😍

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš taip pat kiekvienais metais kepu imbierinius sausainius. Ir kaip tik ieškojau, pagal kokį receptą kepti šiais metais. Ačiū!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip... Šiais metais, kaip ir kiekvienais kitais, gaminsiu sausainius. Imbieriniai sausainiai tiesiog niekaip neatsiejami nuo Kalėdų. Galbūt ir šį receptą panaudosiu:)
    Dėl paties rašymo, tai sodos bikarbonatas? Kažkaip labai sudėtingai, juk paprasčiausiai buvo galima pavadinti soda (nors jos sudedamosios dalys ne tik bikarbonatas, bet tai realiai tas pats).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip tik šeštadienį kepiau kalėdinius sausainius (tiesa, ne pagal šį receptą). Kaip BLOGMUI, labai smagus, trumpas, bet informatyvus straipsnis. Man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus receptas! Aš namie kasmet kepu sausainius tik pagal šiek tiek kitokį receptą.

    AtsakytiPanaikinti