ŽINUTĖ: Sveika atvykusi į TEENAGEDREAMS.LT portalą, kuriame rasi: patarimų, kaip tvarkytis su savo jausmais ir plaukais, knygų ir filmų apžvalgų bei rekomendacijų, naujos muzikos savo grojaraščiui, receptų ir diy įrašų, plepaliukų apie vaikinus, drauges, santykius su tėvais, linksmų testų, sužinosi naujienas apie žvaigždes ir pasaulį, galėsi prisidėti prie portalo tobulinimo ir smagiai praleisti laisvalaikį! Tad nieko nelauk, mes turime visko labai labai daug - panaršyk mūsų portalą ir atrask tai, ko ilgai ieškojai - nuostabią bendraamžių merginų kompaniją!

BLOGMAS #13: Naminių kūčiukų receptas

Kokios gi Kalėdos be kūčiukų - tradicinio lietuviško kalėdinio patiekalo... Mes pasirūpinsime, kad, jei ankstesnes šventes sutikdavote su pirktais kūčiukais, šiemet išmoktumėte ir pasigamintumėte pačios. Juk skaniausi yra tie, į kuriuos įdėta meilės.

Ko tau prireiks?



  • 500 g miltų;
  • 250 ml pieno;
  • 20 g šviežių mielių (jei turi sausų, tau jų prireiks mažiau - apie 7-10 g);
  • 100 g cukraus;
  • 50 g aguonų;
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus;
  • druskos (pagal poreikius).

Gaminimas


  1. Persijok miltus.
  2. Šviežias mieles sumaišyk su nedideliu kiekiu cukraus ir vienu valgomuoju šaukštu pieno. Jei naudoji sausas mieles, iškart maišyk jas su pienu.
  3. Paimk likusį pieną ir sumaišyk jį su cukrumi, druska ir aliejumi. Mišinį sumaišyk su antrame punkte pagamintomis mielėmis.
  4. Į gautą masę suberk apie 250 g miltų ir gerai išmaišyk.
  5. Gautą tešlą uždenk rankšluosčiu ir pastatyk šiltoje vietoje 30 min.
  6. Po puvalandžio į tešlą įmaišyk likusius 250 g miltų ir 50 g aguonų.
  7. Minkyk tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų (turėtumei užtrukti apie 5 min).
  8. Tešlą vėl uždenk rankšluosčiu ir pastatyk šiltoje vietoje. Šįkart palik ją maždaug 1 val - 1,5 val.
  9. Iškilusią tešlą vėl išminkyk.
  10. Dabar turi formuoti kūčiukus - atgnybk nedidelius gabalėlius tešlos, suvyniok į volelius ir kuo smulkiau supjaustyki.
  11. Supjaustytus gabaliukus dėk į aliejumi išteptą skardą.
  12. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 190 laipsnių.
  13. Kūčiukai apytiksliai kepa apie 10 minučių, tačiau laiką reguliuok pagal savo kūčiukų dydį,
  14. Ištraukus iš orkaitės, būtinai palik juos atvėsti ir tik tada supilk į maišelį.
  15. Skanaus!


DALINTIS:

6 komentarai:

Gabriele^^ rašė...

Ka galiu pasakyti. Receptas kaip receptas😂 tačiau jau galėtumėt sumanyti kažką naujo, nes jau 3 blogmas iš eilės receptas. Darosi nuobodoka.

Anonimiškas rašė...

Nemažai niuansų turi šis receptas. Galiu kritikuoti,nes pati namie visada juos kepu.:) Pirma, cukraus galima dėti tikrai daugiau,tada jie bus saldesni ir daug skanesni!:)Antra, aliejus tikrai nėra būtinas ;) Užtenka pabarstyti kepimo skardą miltais ir sudėti juos ;)

Austejana 18 rašė...

Kiekvienais metais kepu kūčiukus, tad gal manęs nenustebinsi, bet toms, kas nekepa - neblogas receptas. Kad kūčiukai gražiau tolygiau apskrustų, prieš kepant siūlau juos konditeriniu teptuku aptepti kiaušinio plakiniu arba lydytu sviestu.
Dėl paties išdėstymo, tai ta pirmoji nuotrauka, manau, galėtų būti pačioje straipsnio pradžioje ir "neužlipti" ant skrituliukų.

Gabija rašė...

Kiekvienais metais vis pagalvoju, kad reiktų pačiai iškepti kūčiukų. Bet tik pagalvoju. Taip ir nerandu tam laiko. Vis dėlto, kalėdinis laikotarpis man labai įtemptas ir paprasčiau tiesiog nusipirkti :)

Aušrinė rašė...

Kūčiukų pati dar niekad nekepiau, bet penktadienį išbandysiu!

SUMMER SUN rašė...

Jau išbandžiau, gavosi labai skanūs.

Etiketės

Online

Tinklaraščio archyvas

Mūsų draugai

Google