Receptai. Riešutinis/bananinis/šokoladinis pyragas


Kartais tiesiog privalai sau leisti palepinti save - skanumynai, be abejo, yra vienas geriausių (jei ne pats geriausias) būdų tai padaryti. Net jei ir laikaisi dietos ir nevalgai saldumynų, atsisakyti šio dieviško skonio pyrago būtų tikra nuodėmė. Jau lažaisi lūpas? Skaityk receptą ir skubėk į virtuvę!

Tau reikės:
♦ pusės stikinės smulkintų riešutų;
♦ 2/3 stiklinės rudojo cukraus;
♦ 1 stiklinės šokolado gabalėlių;
♦ 1 valgomojo šaukšto cinamono;
♦ 1,5 stiklinės miltų;
♦ 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių;
♦ 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
♦ 3/4 stiklinės cukraus;
♦ 70g sviesto arba margarino;
♦ 1 kiaušinio;
♦ 3 bananų.

Kaip gaminti:  
1. Įkaitink orkaitę iki 175 °C. 
2. Dubenėlyje sumaišyk riešutus, rudąjį cukrų ir šokoladą.  
3. Į kitą indą išsijok miltus, druską ir kepimo miltelius. 
4. Cukrų ir sviestą maišyk tol, kol gausi vientisą masę. Tuomet įmušk kiaušinį ir paplak. 
5. Į cukraus ir sviesto mišinį sudėk pjaustytus arba sutrintus bananus ir plak iki vientisos masės, viską sumaišyk su miltais. 
6. Supilk tešlą į skardą, ant viršaus supilk šokolado mišinį. Kepk orkaitėje 45 minutes.

Skanaus!

3 Komentarai

  1. Labai skaniai atrodo ir skamba. Manau, jau rytoj bėgsiu šį pyragą išmėginti! Puikus straipsnis.
    Ačiū už šį receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo ir skamba. Manau, jau rytoj bėgsiu šį pyragą išmėginti! Puikus straipsnis.
    Ačiū už šį receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paprastas receptas, bet puikus. Jau išbandyta, pyragas gavosi tikrai skanus :D

    AtsakytiPanaikinti