"Nutella" - sėkmingas kelias užkariaujant smaližių širdis


Neabejoju, kad esi girdėjusi, ragavusi ar net labai mėgstanti paskanauti viso pasaulio žmonių pamėgto šokoladinio kremo "Nutella". O ar kada mąstei, koks buvo šio skanumyno kelias link šlovės ir kokia gi to nepakartojamo skonio paslaptis? Kviečiu sužinoti!


Istorija


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „nutella“1946 m., vieną gražią dieną, sumanus ir kūrybingas italas konditeris Pietro Ferrero pagamino saldžios pastos mišinį iš lazdynų riešutų, cukraus ir šiek tiek kakavos (kurios, beje, tuomet stokojo). Iš gautos masės sukūrė kepalą, raikomą riekutėmis ir patiekiamą ant duonos. Tais pačiais metais oficialiai buvo įkurta "Ferrero" įmonė, kuri dabar gamina tokius žymius skanumynus, kaip "Kinder", "Ferrero Rocher" ir, be abejo, "Nutella". 1951 m. saldžioji pasta buvo pergaminta į saldumyną, jau panašesnį į dabartinę "Nutella" - skanėstą, lengvai tepamą ant duonos ir pavadintą "SuperCrema". 1964 m. šauniojo konditerio sūnus Michele, eksperimentuodamas, bandydamas ir taisydamas savo klaidas patobulino receptą ir sukūrė pirmąjį naujesniojo šokoladinio kremo stiklainį, tik dar nepavadintą. Tada vyras sumanė dabar jau visame pasaulyje žinomą kremo pavadinimą - "Nutella". Būtų galima spėlioti šio pavadinimo reikšmę: pirma dalis galėtų pabrėžti vieną iš sudedamųjų dalių - riešutus, tačiau dėl antrosios galėtume pasukti galvą. O gal tai buvo tik kūrybingas, svarbios reikšmės neturintis ar spontaniškas sprendimas?... 1965 m. šis saldumynas pasirodė Vokietijoje, o ta proga buvo pagamintas savitas, ypatingas ir patrauklus stiklainis. Jau kitąmet sėkmės keliu žygiuojanti "Nutella" pristatyta Prancūzijos žmonėms. 1978 m. europiečių pamėgta "Nutella" pasirodė už Europos ribų - Australijoje, kurios mieste Litgou įsikūrė pirmoji gamykla. 1996 m. "Nutella" viename Paryžiaus prekybos centre surengė didžiulę šventę: ten buvo pristatomi 1966 - 1996 m. meno kūriniai, kuriuos sukūrė žmonės, augę su "Nutella" ir žymiais šios šakos atstovais. 2005 m. virš 27 000 žmonių susirinko į Vokietijos miestą drauge sudalyvauti didžiuliuose pusryčiuose su "Nutella"! Po poros metų italų kilmės amerikietė tinklaraštininkė Sara Rosso sumanė dieną metuose skirti savo mylimam šokoladiniui kremui, todėl vasario 5 - oji tapo pasauline šio kremo bei jo mylėtojų diena. 2011 m. sukurtas pasaulinis "Nutella" "Facebook" profilis didžiavosi 10 mln. gerbėjų, o šiuo metu - jau 30 mln.!



Ingredientai

Šio šokoladinio kremo sudėtyje ypač pabrėžiami kruopščiai atrinkti bei šviežūs ir aukštos kokybės produktai. Patys gamintojai teigia, kad išmanymas, aistra ir priežiūra yra tas ypatingasis junginys ir ingredientas. Viso yra 7 pagrindiniai ingredientai, kurių dėka "Nutella" skonis toks nepakartojamas:
  • Cukrus. Kremo gamyboje naudojamas cukrinių runkelių ir rafinuotas cukranendrių cukrus. Šis produktas perkamas tik iš patvirtintų šaltinių ir atrenkamas pagal nustatytą kristalų smulkumą bei griežtai viską patikrinus. Gamintojai garantuoja, kad jų naudojamas cukrus yra visiškai ne GMO (genetiškai modifikuoti organizmai).
  • Pienas. Kremo gamintojai pieną perka tik iš patikimų šio produkto tiekėjų ir užtikrina jo šviežumą ir gerą skonį.
  • Palmių aliejus. Šis produktas išgaunamas iš aliejinių palmių ir žmonių mitybai tarnauja labai ilgą laiką. Aukštos kokybės palmių aliejus pabrėžia "Nutella" ingredientus, suteikia minkštumo ir padaro kremą tikru, lengvai užtepamu kremu.
  • Lazdyno riešutai. Gamintojai, siekdami tik geriausių rezultatų ir geriausios kokybės, keliskart griežtai patikrina riešutų kokybę ir kitas jų ypatybes.
  • Kakava. Kakavos pupelės kruopčiai atrenkamos ir gamyklose patvirtinamos įvairiais kokybės patikrinimais bei paverčiamos kakavos milteliais.
  • Lecitinas. Tai natūralus emulsiklis, padedantis palaikyti vientisumą ir patobulinantis patį kremą.
  • Vanilinas. Tai kvapioji medžiaga, kurios kremo sudėtyje naudojama tik truputėlį, bet to pakanka pabrėžti šokoladinio saldumyno skonį ir, be abejo, kvapą.



Susijęs vaizdas"Nutella" atsiradimo ir garsėjimo istorijos galime matyti, kad šis šokoladinis kremas neturėjo didelių nuosmukių, o sulaukė tikrai didžiulės sėkmės ir, svarbiausia, žmonių pripažinimo. Tai parodo didžiuliai perkamumo ir žmonių domėjimosi skaičiai. Kažkada viename portale buvo pasirodęs straipsnis, kad šis kremas gali sukelti vėžį. Aš ne itin išsigandau ar kitaip nusistebėjau, nes, mano nuomone, šiais laikais daugelyje maisto produktų galima rasti įvairių bjaurasčių. Pakanka pasidomėti internete ar pažiūrėti žinias ir pamatysime įvairiausius maisto gaminius, kuriuos ištyrus randama skirtingų žmogui žalingų medžiagų. Šiame kreme galbūt taip pat yra tokių medžiagų, tačiau, kaip ir minėjau, šiek tiek pakenkti dabar mums gali bet koks maisto produktas. Todėl ir toliau mėgsiu paskanauti tuo nepaprastai gardžiu kremu ir išliksiu jo gerbėja!


O kokia tavo nuomonė apie šį šokoladinį kremą? Beje, jei ir tu mėgsti "Nutella"https://www.nutella.com/lt/lt portale (kurio informacija ir rėmiausi rašydama šį straipsnį) gali rasti daug gardžių receptų su šiuo gaminiu!


1 PAKOMENTAVO