Gėrimai karštai vasaros dienai. Receptai iš Indijos

 Artėja vasara ir aš vėl praėjau sukti galvą, ką reikės veikti. Ir nusprendžiau, kad išbandysiu kelis užsienio šalių tradicinius gėrimus. Juk jiems paruošti reiks laiko, kurio vasarą bus gal net truputį per daug. O šiais receptais, kurie šįkart atkeliavo iš Indijos nusprendžiau pasidalinti ir su tavimi.

Aam pana


 Ingridientai:

• 1 didelis arba 2 vidutinio dydžio mangai

• 2 - 3 smulkinti kardamonai

• 4 - 5 smulkinti juodųjieji pipirai

• 2 arbatiniai šaukšteliai druskos

•Cukrus (pagal skonį)

Gaminimas

 Pirmiausia reikia ištroškinti mangus: įmerk juos į vandenį ir troškink kol liks švelnūs ir minkšti. Tada nulupk luobą ir atskirk minkštimą nuo kaulo.

Ištroškinusi mangus gali pradėti gaminti gėrimą: pirmiausia reikia smulkintą kardamoną, druską ir cukrų sumaišyti su mango minkštimu iki vientisos masės. Į stiklinę vandens įdėk 1 arbatinį šaukštelį prieskonių ir supilk į gėrimą. Palauk, kol jis atvės ir mėgaukis!

Lassi

Ingridientai

• 2 puodeliai varškės arba jogurto

• 2 puodeliai šalto vandens arba pieno

• 10 -12 šaukštelių cukraus

• 1 arbatinis šaukštelis smulkintų kardamono sėklų

• 6 - 8 ledo kubeliai

• 1 - 2 arbatiniai šaukšteliai pjaustytų džiovintų vaisių






Gaminimas

 Išplak jogurtą arba varškę iki vientisos masės. Tuomet įdėk cukraus ir pieno arba vandens. Vėl viską plak, kol viršuje atsiras gražus lygus putų sluoksnis. Įdėk kardamono ir plak, tada įdėk ledo kubelių ir vėl išplak. Gautą masę įpilk į stiklinę ar puodelį ir uždėk truputį džiovintų vaisių. Tavo gėrimas baigtas ir laukia, kol tu jo paragausi!

Mango mastani

Ingridientai


• 3 dideli mangai

• 1,5 puodelio riebaus šalto pieno

• 2 - 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus

• 6 - 7 pjaustytos pistacijos

• 6 - 7 pjaustyti anakardžiai

• 6 - 7 pjaustyti migdolai

• 4 - 8 šaukštai vanilinių arba mango ledų

• 4 - 6 ledo kubeliai

 Gaminimas

Nulupk ir supjaustyk mangus, sudėk juos į mikserį. Įdėk cukraus ir įpilk pieno. Suplak viską iki vientisos, tirštos masės. Pilk masę į stiklinę, tačiau pilnos nepripilk. Į likusią vietą sudėk ledus. Kadangi masė tiršta, valgyk ją su šaukštu.


Na, ar išbandysi šiltą (o gal šaltą ar lietingą) dieną šiuos gėrimus? Aš pati planuoju juos išbandyti ir tikiuosi, kad man patiks. O tavo nuomonės laukiu komentaruose.☺

0 Komentarai